Bietes ar žāvētām plūmēm un pupiņām: vienkārša un garda ēdiena recepte

Šie veselīgie salāti jums noteikti patiks.

Šādi spilgti salāti neatstās vienaldzīgu nevienu, jo tie ir pagatavojami ļoti vienkārši un no produktiem, kas noteikti ir mājās, bet izrādās ļoti barojoši. Turklāt šis ēdiens būs lielisks papildinājums gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas:

Svaigas bietes – 1

Pupiņas – 200 g

Žāvētas plūmes – 200 g

Ķekars dilles

Skābais krējums – 2 ēdamkarotes

Sāls – pēc garšas

Lasi arī: Kāpēc pieredzējušas saimnieces ieber tualetes podā kafijas biezumus? Viņām santehniķis vairs nav vajadzīgs!

Pagatavošana:

Pupiņas pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz dažām stundām. Tad ūdeni nokāš, bet pupiņas izvāra.

Bietes vāra vai cep cepeškrāsnī. Nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.

Žāvētas plūmes iemērc verdošā ūdenī un tad sasmalcina.

Visu liek bļodā, pārlej ar skābo krējumu un sāli. Pirms pasniegšanas ēdienu dekorē ar valriekstiem un zaļumiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment